1977, Niets veranderlijker dan een mens

De wereld is een schouwtoneel. Elk speelt zijn rol en krijgt zijn deel. Wie kent dat citaat niet? Nu wil het wel eens gebeuren dat we uit onze rol vallen of die van een ander overnemen. Dan hoor je de mensen zeggen: ‘Wat is die veranderd!’
In dit blijspel komt dat principe op een geestige wijze tot uiting. Herman is namelijk getrouwd met een weduwe. Het portret van haar eerste man staat echter nog op het dressoir, omdat het zo’n beste, brave, edele man was en -niet te vergeten- een voorbeeldig echtgenoot. Een persoon waar Herman nog wat van kan leren..!

De meeste mannen zouden in Herman’s situatie de biezen pakken.., behalve Herman zelf. Hij verzint dan ook een verrassende list om zichzelf van de plaats te verzekeren, die hem als echtgenoot toekomt. En zoals een goed blijspel betaamt, wordt Herman bij de uitvoering van zijn plan zowel geholpen als tegengewerkt door talloze kleurrijke bijfiguren. Zal het hem lukken de weduwe voor zich te winnen? Wellicht… Per slot van rekening is er niets veranderlijker dan een mens.

Herman Weggelaar Cees Besuijen
Olga, zijn vrouw Ineke Tevel
Sofie, schoonzuster Suus de Kroo
Tanjahun dochter Ineke Polderman
Gerard, verloofde van Tanja Rudi Nijsse
Opa Hollander Piet van der Horst
Bram Schokker Joost Breel
Truus, dienstmeisje Maatje Kap
Regie: A.C. Caljouw
Grime: I. Polderman
Decor: F. Meijer
Schrijver: P.J. Zonruiter

1977 niets veranderlijker dan een mens-edit

Theaterhoofden.png