2002, Ik voel nattigheid

Vincent Poire is een rustige man van eenvoudige afkomst die door zijn kunstwerken een behoorlijk kapitaal bij elkaar geschilderd heeft. Zijn vrouw Machteld wil graag tot de “high society” behoren en overweegt via Harold Aandeketting en zijn vrouw Gwen een een wijngaard in Frankrijk te kopen die Harold zal gaan beheren.
Op deze manier kan Machteld namelijk toetreden tot het damescomité, vertegenwoordigd door Harriët en Josefien, want grootgrondbezitter staat in het comité hoger aangeschreven dan de vrouw van een kunstenaar.
Machteld probeert Vincent over te halen tot de koop, Vincent vertrouwt die Harold Aandeketting echter niet zo en heeft op zijn beurt Hubert Dorstig, een wijnkenner bij uitstek, uitgenodigd om de kennis van Harold te testen.
Verder loopt in het huis Charlotte rond, de zus van Machteld die van beroep programmeur van computerspelletjes is. Ook Alie, de hulp in de huishouding, heeft een prominente rol in het geheel.
Machteld vindt dat zij het te druk heeft en hulp moet krijgen. Hiervoor wordt iemand aangenomen en dat is niemand minder dan Kees, de man van Alie, dit uiteraard tegen de zin van Alie in.
Tot overmaat van ramp komt ook opeens Alie’s vader op de proppen, die doodleuk meedeelt niet meer in het bejaardentehuis te willen verblijven en voorlopig bij Alie en haar man wil blijven logeren.
Als Kees dan tot ontdekking komt dat de uitnodiging voor Hubert Dorstig nooit gepost is en opa graag een “jonge” lust, blijven de verwikkelingen niet uit, mede door de aanwezigheid van Peter, de zoon van Kees en Alie. En wat doet mevrouw van der Karre opeens in huize Poire?

Vincent Poire, kunstschilder Bram van Lomwel.
Machteld Poire, zijn omhooggevallen vrouw Nelleke van der Velde.
Charlotte, zus van Machteld Loes Henning.
Alie, kordate hulp in de huishouding Ineke Polderman.
Kees, haar man Charlotte van de Vijver.
Peter, hun zoon Jan van Zetten.
Harold Aandeketting, vriend van Machteld Aart-Jan Joosse.
Gwen Aandeketting, zijn vrouw Anita Mampaey.
Opa, vader van Alie Jan Wouters.
Harrièt, voorzitster van het damescomité Anneke Koole.
Josefien, penningsmeester van het damescomité Jan Wouters.
Mevrouw van der Karre Wil de Bruijne.
Opa, vader van Kees Sjaak van Vlaanderen.
Regie: L. Baijens.
Grime: L. Henning en N. van der Velde.
Souffleurs: P. de Visser, W. de Bruijne en M. Geerse.
Decor: K. Polderman.
Belichting: K. Polderman.
Schrijver: Berend Heemskerk.

2002 206[1].edit
2002 205[1].edit
2002 204[1].edit
2002 203[1].edit
2002 202[1].edit
2002 201[1].edit
Theaterhoofden.png